A TIC jellemzője egy–egy hang, hangsor, szó ismétlődő, akarttól független adása. Egyszerű vokális TIC pl. a szipogás, torokköszörülés, dünnyögés, röfögés, lihegés összetett pl. a helyzethez nem illő szavak esetleg mások szavainak ismétlése. A motoros és vokális TIC  kombináltan is megjelenhet, bizarr hangadással kísért mozgássorokat  létrehozva. Mindkét formára jellemző, leggyakrabban gyermek- illetve serdülőkorban kezdődik. Legtöbb esetben átmenti jelenség, egy idő után kezelésre vagy kezelés nélkül megszűnik, máskor vissza-visszatérően jelentkezik, és változhat az adott periódusra jelentkező mozgás vagy hangadás jellege. Az esetek bizonyos részében csak egy „tükör” az anyának vagy apának! Sok esetben a terhesség utolsó szakaszához kötik a létrejöttét, de mint tudjuk sok olyan dologra vezethető vissza amit igazolni nehéz!

Az egyik esetben pont egy ilyen „tükör” esettel kerültem szembe. A tükör elnevezés abból fakad részemről, hogy valamiféle tükröt tart a gyerek a szülök elé, valamit meg kell tenniük a szülőknek. Az egy éve fennálló jelenség 4 nap elteltével megszűnt. Az édesanya megoldotta a fennálló problémákat saját életében!

Az igazi tükör nem csak a külsőségeidet mutatja. Hanem azt is, amit a szem nem lát. Ami rejtve van. Előtted is. Amit a tükör nélkül sosem látnál meg. És ez a fontos. Hogy itt állsz előttem. A legértékesebb tükör. És megmutatsz magamnak.

Amit  megtehetsz ezzel kapcsolatosan gyermekedért magaddal!

 

  • Kezdj el meditálni

 

  • Csinálj problémára szabott Hipnotikus meditációt

 

  • Merengj el néha az életedenmeditacio

 

  • Néha lépj ki a mókuskerékből